Dekker Emmeloord

Geschiedenis

Van Marknesse naar Emmeloord

Dekker Constructie & Machinebouw vindt zijn oorsprong in Marknesse (1983) door de grondleggers Piet en Mien Dekker. Na een korte periode in Marknesse verhuisd het bedrijf al snel naar Emmeloord.

Aan de Produktieweg 9 in Emmeloord werd destijds een pand gebouwd waar voor een tal van klanten mooi maatwerk kon worden ontwikkeld en geproduceerd. Tekeningen werden toentertijd nog handmatig op de tekentafel gemaakt en de materialen en uren met pen op een orderkaart geschreven.

Onze oorspronkelijke insteek: “Het meedenken met de klant en het bedenken en maken van een product wat niet zomaar te koop is” stamt al uit deze tijd.

Overgang naar de tweede generatie

Per 1 januari 1997 trekken de grondleggers, Piet en Mien Dekker, zich terug uit het bedrijf en sindsdien staat Wim Sr. aan het roer.

In 2001 krijgt Wim Sr. versterking van Jolanda Dekker op kantoor. Hierdoor kon hij zich nog meer focussen op hetgeen waar hij goed in is en waar hij plezier aan heeft; het meedenken met de klant, oplossingen bedenken voor iets wat niet zo maar standaard mogelijk is en de praktische uitvoering hiervan op de werkvloer.

Nieuwbouw naar 1600 m² op een ruime locatie

In 2004 werd het in 2003 nieuwgebouwde pand aan de Ecu 43 in Emmeloord betrokken. Op deze makkelijk bereikbare locatie, met een bedrijfsoppervlakte van 1600 m² en pandhoogte van tien meter, konden we nog beter uit de voeten. Het geeft ons nog steeds de ruimte om in het groot én in het klein te kunnen draaien, frezen, lassen, snijden, knippen en zetten, constructiewerk en onderhoud te doen.

De computer is ook niet meer weg te denken in ons werk. Met het gebruik van een 3D CAD-software tekenpakket worden tegenwoordig de wensen van de klant vormgegeven en uitgewerkt als onderdeel van de complete ontwerp en engineering van een project.

De derde generatie staat klaar

Wim Sr. is tegenwoordig nog steeds voornamelijk op de werkvloer achter de freesbank te vinden en sinds 2020 heeft het team versterking gekregen van de derde generatie. Wim Jr. Dekker ontfermt zich, naast zijn HBO studie werktuigbouwkunde, deels over de werkvoorbereiding.

Scroll naar boven